Zakelijk een thuisbatterij kopen? Er zijn subsidies voor jou beschikbaar.

Jij bent ondernemer en altijd op zoek naar regelingen waarmee je makkelijker investeringen kan doen. Een thuisbatterij, je kan het ook een kantoorbatterij noemen, kan een handige manier zijn om je zakelijk opgewekte energie op te slaan voor later gebruik. 

Naast de bekende btw-aftrek (21%) zijn er meer regelingen waar je gebruik van kan maken. Voorbeelden zijn de KIA, MIA en Vamil. Gelukkig zijn alle regelingen (ook wel subsidies) tot 2028 verlengd. 

Wat kan je op deze pagina verwachten?

EIA, MIA en VAMIL regelingen worden verlengd tot 2028

Ten slotte is er goed nieuws voor bedrijven, ondernemers en zzp’ers die investeren in groene technologieën. De Energie-investeringsaftrek (EIA), Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (VAMIL) zijn allemaal verlengd tot 2028. Deze regelingen bieden financiële voordelen voor bedrijven die investeren in duurzame en milieuvriendelijke technologieën. Dit is onder andere interessant als je zakelijk met subsidie een batterij wilt aanschaffen. Ook voor de aanschaf van zonnepanelen kun je gebruik maken van deze subsidie.