De terugverdientijd van jouw thuisbatterij berekenen, binnen 1 minuut!

Je bent benieuwd hoe lang het duurt voordat je de investering van een thuisbatterij (ook wel thuisaccu) in combinatie met een dynamische energiecontract hebt terugverdiend? We maken het je makkelijk. 

Vul hieronder de gegevens in en we geven je een pasklaar antwoord op de terugverdientijd in jaren. Of lees mijn verhaal.

Voor de gemiddelde Nederlander is het best een karwei om te doorgronden wat er allemaal bij de aanschaf van een thuisbatterij komt kijken.

We hebben ons uiterste best gedaan om een formulier te maken waarmee jij op een eenvoudige manier de terugverdientijd van je thuisbatterij(en) kan berekenen. 

Dit formulier is dan ook bedoeld als denkrichting. Van de volgende variabelen zijn wij ons bewust maar hebben we bewust niet in de berekening meegenomen omdat het daarmee ook onnodig complex zou worden. Nogmaals, het is een denkrichting. 

Waar zijn wij ons van bewust? 

  1. Het afschaffen van de Nederlandse salderingsregeling zorgt voor een nieuwe situatie. 
  2. Accu's hebben ook na het minimale aantal laadcycli's nog capaciteit. Ongeveer 70% tot 80%. Ze zijn dus niet afgeschreven. 
  3. Wij zijn alleen uitgegaan van een dynamisch contract. Een variabel of vast contract brengt complexiteit met zich mee. 

De berekeningen en mogelijke subsidies/regelingen voor ondernemers hebben wij door een accountant laten controleren. 

We zijn ons ervan bewust dat er diverse variabelen niet zijn meegenomen in dit formulier om het overzichtelijk te houden voor de gemiddelde Nederlander. Er kunnen aan de uitkomsten, berekeningen en aannames geen rechten worden ontleend. 

Neem voor meer informatie altijd contact op met uw eigen installateur of een van deze erkende thuisbatterij installateurs

Suggesties voor verbeteringen? Stuur een email naar hoi@jeroen.nl :) 

thuisbatterij terugverdienen

Start zelf je berekening.

Wat voor ondernemer ben je?