Tibber, een voorloper als het gaat om dynamische energie, innovatie en gezamenlijke gedragsverandering

Tibber is een jong bedrijf dat de dynamische energiemarkt in Nederland op zijn kop aan het zetten is. Het Zweedse bedrijf is sinds 2022 actief in Nederland en heeft een innovatieve app waarin het gedragsverandering stimuleert. 

App Afbeelding
App Afbeelding
App Afbeelding
App Afbeelding

Voordelen

 • Zeer innovatieve app
 • Koppelen van vele devices
 • Koppelen van elektrische auto
 • Historische analyse
 • Direct inzicht in facturen

Nadelen

 • Geen vaste tarieven (moet je tegen kunnen)
 • Geen telefonische klantenservice
 • Een slimme meter is vereist
 • Veel fake online reviews door refer-a-friend promotie
 • In de winter hogere rekeningen

Onze Tibber beoordeling

Prijs 9/10

Als we kijken naar de prijzen van Tibber dan scoort deze aanbieder van dynamische energie, een 9 (maximaal is 10).

De prijzen van Tibber zijn zeer concurrerend ten opzichte van andere aanbieders. De maandelijkse vaste kosten en de opslag per kWh zijn zeer laag. Zo goed als de laagste in de Nederlandse markt. 

De actuele kosten zijn:
👉 Maandelijkse vaste kosten: €5.99 (inclusief btw)
👉 Opslag per kWh: €0.0212 (inclusief btw)

Klantenservice 7/10

De klantenservice van Tibber is te bereiken via het emailadres hello@tibber.com of telefonisch via 020-8098888. De klantenservice is te bereiken van: maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00.

Daarnaast is er een zeer uitgebreide “veelgestelde vragen” sectie beschikbaar waarin veel actuele informatie is opgenomen. Het is bijna knap om de klantenservice nog te moeten bereiken. Dit is zo goed als niet nodig. 

Een live chat is niet beschikbaar en ook via WhatsApp kan geen contact worden opgenomen. 

Innovatie 8/10

Tibber is het voorbeeld van innovatie. Het zit dicht op de markt en innoveert waar nodig. Het bedrijf voelt als jong en energiek, wat terugkomt in alle (online) communicatie. De laatste innovatie is het aansturen van thuisbatterijen waardoor handelen op de onbalansmarkt mogelijk gaat worden. Dat kan met de Tibber Homevolt die per september 2024 beschikbaar komt. 

App 9/10

Het bedrijf weet de wensen van haar vooruitlopende klanten perfect te bedienen: meer dan de app heb je eigenlijk niet nodig. 

Details over verbruik van stroom gaan ver. Het koppelen van omvormers, laadpalen, thermostaten en vele elektrische auto's is een fluitje van een cent. En daarmee heb je alles wat met stroom te maken heeft in één oogopslag onder je vingers. Je moet alleen nog even de app openen maar dat is wat het is. 

Klanten reviews 8/10

We hebben ervaringen van Tibber verzameld van verschillende review websites, waarbij we in totaal 2062 unieke beoordelingen hebben gevonden. Deze ervaringen leveren een gemiddelde score op van 7.70.

Het is belangrijk om te benadrukken dat we de authenticiteit van deze ervaringen niet hebben kunnen verifiëren. Daarom moeten ze worden beschouwd als een indicatie, niet als een volledige weergave van de werkelijkheid.

Klanten zijn over het algemeen erg tevreden met Tibber. Het bedrijf doet wat het wil doen: gedrag verandering teweeg brengen bij haar klanten om energie te besparen. 

Natuurlijk zijn er online minder positieve reviews te vinden, die zijn er altijd. Tibber reageert vrij adequaat op minder positieve reviews. 

Door de ‘refer a friend’ promotie zijn er veel nep-reviews online te vinden. Natuurlijk overwegend positief maar allemaal voor zien van een referral-code. 

Tibber ervaringen van betrouwbare review websites

Review platform Score Beoordeling
Google Business Score van 9.40
Op basis van 217 ervaringen.

Op basis van 217 ervaringen.
Trustpilot Score van 7.20
Op basis van 1612 ervaringen.

Op basis van 1612 ervaringen.
Energievergelijk.nl Score van 9.60
Op basis van 233 ervaringen.

Op basis van 233 ervaringen.

Bovenstaande gegevens zijn 7 uur geleden voor het laatst geupdate.

Ervaringen over de app van Tibber

App platform Score Beoordeling
App voor Iphone Score van 9.00
Op basis van 266 ervaringen.

Op basis van 266 ervaringen.

Bovenstaande gegevens zijn 7 uur geleden voor het laatst geupdate.

App functionaliteiten

Hoe meer inzicht je direct bij de hand hebt, hoe beter. Met een complete app kan je snel inspelen op veranderingen en daarmee je gedrag veranderen. De grootste winst als het gaat om energie besparen en duurzaam leven.

Live uurprijzen
Live verbruik
Zonnepanelen te koppelen
Thermostaat te koppelen
Elektrische auto te koppelen
Laadpaal te koppelen
Warmtepomp te koppelen
Thuisbatterij te koppelen
P1 meter te koppelen
Slimme push notificaties
Facturen inzien
Meerdere huizen beheren
Veelgestelde vragen
Livechat
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!

De missie van Tibber

Tibber heeft als missie om de manier waarop we elektriciteit kopen en verbruiken te veranderen. 

"Met slimme technologie, niet groter dan een app op je telefoon, vervangt Tibber je traditionele energiebedrijf. Het is technologie die niet alleen je huis voorziet van goedkope, groene energie, maar er ook voor zorgt dat je minder verbruikt - zodat zowel onze planeet als je salaris langer meegaan."

De historie van Tibber

Tibber is in 2016 opgericht door de Zweed Daniel Lindén en de Noor Edgeir Vårdal Aksnes. Zij zetten zich in voor voor een transparante, eerlijke en toekomstbestendige energiesector. 

Met een focus op het verminderen van energieverbruik ten voordele van zowel de planeet als de consument, onderscheidt Tibber zich van traditionele energieleveranciers door stroom te leveren tegen de beursprijs per uur. En dat zonder winst te maken op het verbruik

Sinds 11 maart 2021 heeft Tibber leveringsvergunning in Nederland ontvangen. Hiermee mag het bedrijf elektriciteit en gas leveren in Nederland.

Actuele dynamische stroomprijs Tibber

In de grafiek hieronder tonen wij de actuele dynamische stroomprijzen die horen bij de opslag die Tibber op dit moment voert: 0.01750 per kWh (excl btw).

Let op: de grafiek hieronder rond de opslag af naar 3 cijfers achter de komma. De maandelijks vaste kosten (op dit moment 5.99 excl btw) zijn in deze grafiek niet meegenomen.

Salderen & Terugleveren bij Tibber

Salderen

Tibber is verplicht om de salderingsregeling op jaarbasis toe te passen. Dat komt omdat het kan gebeuren dat jij in de zomermaanden meer produceert dan verbruikt en in de wintermaanden weer meer verbruikt dan produceert. Aan de salderingsregeling zit een beperking: je kan salderen tot aan je verbruik. We maakten een pagina over salderen en terugleveren met een dynamisch energiecontract.

Terugleveren

Bij Tibber kan je naast salderen ook terugleveren als je zonnepanelen hebt. Sommige aspecten werken door de dynamische stroomprijzen van Tibber net iets anders dan je misschien gewend bent, we leggen het graag uit in dit uitgebreide artikel over salderen en terugleveren.

Het verdienmodel van Tibber

Het verdienmodel van Tibber is uniek en onderscheidt zich van traditionele energiebedrijven door zich te focussen op het verminderen van het energieverbruik van hun klanten, in plaats van te verdienen aan de hoeveelheid verkochte energie. 

Tibber verdient niet aan het energieverbruik zelf; het bedrijf maakt winst door een vast maandelijks bedrag per klant te rekenen voor het gebruik van diensten en technologie.

Dit model stimuleert klanten om minder energie te verbruiken en efficiënter om te gaan met hun energiebehoefte.

Garanties van oorsprong

Garanties van Oorsprong (GvO) zijn certificaten die de hoeveelheid stroom die jij verbruikt, herleiden naar eenzelfde hoeveelheid lokaal (= Nederland) geproduceerde groene stroom. 

Tibber doet qua Garanties van Oorsprong nooit concessies. De consessies zijn: 

 • De stroom is afkomstig van een hernieuwbare bron 
  Kort gezegd betekend dit een energiebron die nooit opraakt. Voorbeelden zijn de zon, water en wind. De bron staat gedocumenteerd op de GvO.
 • De stroom is lokaal geproduceerd
  De stroom is geproduceerd binnen Nederland (op land of op zee). Ook dit staat gedocumenteerd op de GvO.
 • De stroom is geen sjoemelstroom
  Is jouw stroomverbruik te herleiden is naar een waterkrachtcentrale in het buitenland, dan spreken we van sjoemelstroom. Je “groene stroom” is dan alleen op papier groen. Het stimuleert geen lokaal opgewekte hernieuwbare energie. 

Promoties voor nieuwe Tibber klanten

Tibber hanteert voor nieuwe klanten geen actieve promoties. Nieuwe klanten krijgen een tegoed van €50, te gebruiken in de Tibber webshop

Dit bedrag is te gebruiken om bijvoorbeeld de Tibber pulse (P1 meter) aan te schaffen of korting te krijgen op andere duurzaamheids producten als laadpalen of slimme stekkers. 

Proces van aanmelden als nieuwe klant

Voordat je je bij Tibber kunt aanmelden als nieuwe klant zijn er een paar dingen die je moet weten.

 1. Check je huidige energiecontract
  Heb je een vast contract, bekijk dan eerst wanneer je contract afloopt en of je een opzegvergoeding moet betalen als je eerder wilt stoppen met je contract. Heb je een variabel- of een dynamisch contract, dan kan je vaak maandelijks opzeggen.
 2. Vergelijk prijzen & aanbieders
  Er zijn inmiddels meer dan 21 aanbieders van dynamische energie. Vergelijk aanbieders en maak de voor jouw situatie beste keuze.
 3. Overstappen & aanmelden
  Ga naar de website van Tibber en vul je gegevens in. De startdatum van het energiecontract ligt veelal minimaal 18 dagen nadat je overstap is aangevraagd. Hou hier dus rekening mee.

Bedrijfsinformatie

Tibber Netherlands BV
Looiersgracht 43
1016 VR Amsterdam
Opgericht
Actief in Nederland sinds 2016.
Website
De website van Tibber is te bezoeken via tibber.com
Belastingnummer
NL861525577B01
KVK
80004245, bekijk vermelding op KVK.nl

Contact

E-mailadres
hello@tibber.com
Telefoon
020-8098888
Klantenservice website
https://support.tibber.com/nl
De klantenservice is bereikbaar: maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00.