Frank Energie, een voorloper als het gaat om dynamische energie, innovatie en gezamenlijke gedragsverandering

Frank is een fris bedrijf, aldus Frank zelf. Schone bureau's en thuisbatterijen die dagelijks even onder de douche mogen. Goed. 

Het probeert in ieder geval wel om klanten slimmer te maken rondom energie. Door het geval van inzicht en innovatieve oplossingen te bieden. Denk aan slim laden van auto's en sinds 2024 handelen op de onbalansmarkt.

App Afbeelding
App Afbeelding
App Afbeelding
App Afbeelding

Voordelen

 • Apps voor iOS en Android beschikbaar
 • Handelen op de onbalansmarkt
 • Cashback van €250 na 2 jaar
 • Kritisch op potentiële wanbetalers

Nadelen

 • Geen vaste tarieven (moet je tegen kunnen)
 • Een slimme meter is vereist
 • In de winter hogere rekeningen

Onze Frank Energie beoordeling

Prijs 7/10

Als we kijken naar de prijzen van Frank Energie dan scoort deze aanbieder van dynamische energie, een 7 (maximaal is 10).

De actuele kosten zijn:
👉 Maandelijkse vaste kosten: €7.01 (inclusief btw)
👉 Opslag per kWh: €0.0243 (inclusief btw)

Klantenservice 8/10

De klantenservice van Frank Energie is te bereiken via het emailadres klantenservice@frankenergie.nl of telefonisch via 020-7900114. De klantenservice is te bereiken van: werkdagen tussen 09:00 en 17:00.

Innovatie 8/10

Frank pretendeert heel innovatief te zijn en is dat in potentie ook zeker. Wanneer je het bedrijf vergelijkt met bijvoorbeeld Tibber en Zonneplan dan zijn zij verder. Echter, het begin is er. 

Een mooie innovatie is bijvoorbeeld de samenwerking met de thuisbatterij van Sessy waarmee handelen op de onbalansmarkt voor particulieren mogelijk is geworden.

App 6/10

De app van Frank Energie is er maar mist noodzakelijke functies. Bijvoorbeeld door live inzicht te bieden in stroomverbruik door een koppeling met een P1 meter in de meterkast. 

Of door bijvoorbeeld externe omvormers van zonnepanelen makkelijk te koppelen die voor inzicht in de opbrengst van de zon kunnen zorgen. Onvermijdelijk als je klanten het meest complete inzicht in de wereld van energie te geven. Maar, wat niet is kan mogelijk nog komen. 

Klanten reviews 6/10

We hebben ervaringen van Frank Energie verzameld van verschillende review websites, waarbij we in totaal 489 unieke beoordelingen hebben gevonden. Deze ervaringen leveren een gemiddelde score op van 5.92.

Het is belangrijk om te benadrukken dat we de authenticiteit van deze ervaringen niet hebben kunnen verifiëren. Daarom moeten ze worden beschouwd als een indicatie, niet als een volledige weergave van de werkelijkheid.

Als wij alle online reviews van klanten analyseren kunnen we niet anders dan tot de conclusie komen dat Frank Energie betrouwbaar is. De meeste klachten komen van mensen die een voorschot moeten betalen voordat ze klant bij Frank Energie kunnen worden. 

Niet heel gek dat je als bedrijf een risico-inventarisatie doet bij nieuwe klanten. Je wil je kosten laag houden, dan wil je niet bezig zijn met klanten die een historie hebben als het gaat om betalingen. 

Het is fijn dat Frank Energie op veel reviews zelf een reactie plaatst, dat geeft aan dat ze reviews en ervaringen van klanten waarderen. Of deze reactie nou positief of minder positief is. 

Frank Energie ervaringen van betrouwbare review websites

Review platform Score Beoordeling
Google Business Score van 6.20
Op basis van 374 ervaringen.

Op basis van 374 ervaringen.
Energievergelijk.nl Score van 5.10
Op basis van 109 ervaringen.

Op basis van 109 ervaringen.
Consumentenbond.nl Score van 3.00
Op basis van 6 ervaringen.

Op basis van 6 ervaringen.

Bovenstaande gegevens zijn 8 uur geleden voor het laatst geupdate.

Ervaringen over de app van Frank Energie

App platform Score Beoordeling
App voor Iphone Score van 6.20
Op basis van 115 ervaringen.

Op basis van 115 ervaringen.

Bovenstaande gegevens zijn 8 uur geleden voor het laatst geupdate.

App functionaliteiten

Hoe meer inzicht je direct bij de hand hebt, hoe beter. Met een complete app kan je snel inspelen op veranderingen en daarmee je gedrag veranderen. De grootste winst als het gaat om energie besparen en duurzaam leven.

Live uurprijzen
Live verbruik
Zonnepanelen te koppelen
Thermostaat te koppelen
Elektrische auto te koppelen
Laadpaal te koppelen
Warmtepomp te koppelen
Thuisbatterij te koppelen
P1 meter te koppelen
Slimme push notificaties
Facturen inzien
Meerdere huizen beheren
Veelgestelde vragen
Livechat
Ja, aanwezig!
Helaas niet mogelijk.
Helaas niet mogelijk.
Helaas niet mogelijk.
Helaas niet mogelijk.
Helaas niet mogelijk.
Helaas niet mogelijk.
Helaas niet mogelijk.
Helaas niet mogelijk.
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Helaas niet mogelijk.
Helaas niet mogelijk.
Helaas niet mogelijk.

De missie van Frank Energie

Frank's missie is de energiemarkt te vernieuwen door gebruik van gezond boerenverstand en zo efficiënt mogelijke processen. 

Als missie heeft Frank een aardbol waarin consumenten inzicht en vrijheid hebben over hun energiegebruik en de impact daarvan op het klimaat.

Frank streeft naar een duurzame toekomst door het leveren van zoveel mogelijk hernieuwbare energie en het aanbieden of ondersteunen van extra projecten als bijvoorbeeld boomplant projecten.

De historie van Frank Energie

Thomas Hulshof, oprichter van Frank Energie, is in 2019 gestart met Frank Energie nadat hij jaren bij Eneco werkzaam is geweest. Thomas is voor transparantie en wil de energiemarkt heel graag transparanter maken. 

Frank Energie heeft grote ambities en wil de markt open breken door vast te houden aan onze kernwaarden van transparantie en duurzaamheid. Het volgt daarin een land als Noorwegen waar dynamische energie contracten meer standaard zijn dan uitzondering. 

Actuele dynamische stroomprijs Frank Energie

In de grafiek hieronder tonen wij de actuele dynamische stroomprijzen die horen bij de opslag die Frank Energie op dit moment voert: 0.02010 per kWh (excl btw).

Let op: de grafiek hieronder rond de opslag af naar 3 cijfers achter de komma. De maandelijks vaste kosten (op dit moment 7.01 excl btw) zijn in deze grafiek niet meegenomen.

Salderen & Terugleveren bij Frank Energie

Salderen

Frank Energie is verplicht om de salderingsregeling op jaarbasis toe te passen. Dat komt omdat het kan gebeuren dat jij in de zomermaanden meer produceert dan verbruikt en in de wintermaanden weer meer verbruikt dan produceert. Aan de salderingsregeling zit een beperking: je kan salderen tot aan je verbruik. We maakten een pagina over salderen en terugleveren met een dynamisch energiecontract.

Terugleveren

Bij Frank Energie kan je naast salderen ook terugleveren als je zonnepanelen hebt. Sommige aspecten werken door de dynamische stroomprijzen van Frank Energie net iets anders dan je misschien gewend bent, we leggen het graag uit in dit uitgebreide artikel over salderen en terugleveren.

Het verdienmodel van Frank Energie

Het verdienmodel van Frank Energie bestaat uit 2 delen: de vaste maandelijkse kosten én de opslag die klanten per kWh betalen. Frank verdient alleen aan de maandelijkse vaste vergoeding en is daar transparant over.

Bijna 40% daarvan gaat naar personeelskosten, 20% naar verbeteringen van het platform en slechts 6% naar marketing. Alleen dat laatste getal gelooft Jeroen niet met de grootschalige gelanceerde campagnes op tv begin 2024. 

Garanties van oorsprong

Frank Energie levert uitsluitend groene stroom opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen. Voorbeelden zijn zon en wind. De stroom van Frank komt gegarandeerd van Nederlandse bodem.

Promoties voor nieuwe Frank Energie klanten

Op dit moment (mei 2024) heeft Frank twee actieve promoties voor nieuwe klanten. Lees altijd eerst even de voorwaarden door. 

Heb je een elektrische auto dan kan je gebruik gaan maken van het ‘slim laden promotie'. Daarmee krijg je, als je je aanmeld voor de “slim laden dienst”, na 2 jaar een cashback van €250. 

Breng je een vriend aan dan maak je gebruik van de ‘vrienden korting’. Jij, en de aangebrachte vriend of vriendin, krijgen beiden 5 bomen. Dat komt overeen met een korting van 25 euro per aansluiting. Dit word verhoogd naar 10 bomen (= €50) als er naast stroom ook gas wordt afgenomen.

Proces van aanmelden als nieuwe klant

Voordat je je bij Frank Energie kunt aanmelden als nieuwe klant zijn er een paar dingen die je moet weten.

 1. Check je huidige energiecontract
  Heb je een vast contract, bekijk dan eerst wanneer je contract afloopt en of je een opzegvergoeding moet betalen als je eerder wilt stoppen met je contract. Heb je een variabel- of een dynamisch contract, dan kan je vaak maandelijks opzeggen.
 2. Vergelijk prijzen & aanbieders
  Er zijn inmiddels meer dan 21 aanbieders van dynamische energie. Vergelijk aanbieders en maak de voor jouw situatie beste keuze.
 3. Overstappen & aanmelden
  Ga naar de website van Frank Energie en vul je gegevens in. De startdatum van het energiecontract ligt veelal minimaal 18 dagen nadat je overstap is aangevraagd. Hou hier dus rekening mee.

Bedrijfsinformatie

Frank Energie BV
Gustav Mahlerlaan 1025
1082 MK Amsterdam
Opgericht
Actief in Nederland sinds 2020.
Website
De website van Frank Energie is te bezoeken via frankenergie.nl
Belastingnummer
NL8611.35.295.B01
KVK
77767799, bekijk vermelding op KVK.nl

Contact

E-mailadres
klantenservice@frankenergie.nl
Telefoon
020-7900114
WhatsApp
https://api.whatsapp.com/send/?phone=31649163884&text&type=phone_number&app_absent=0
De klantenservice is bereikbaar: werkdagen tussen 09:00 en 17:00.