NextEnergy, een jong Nederlands energiebedrijf die het nét allemaal anders doet dan de gevestigde orde

NextEnergy is een van de jongste energiebedrijven in Nederland en biedt alleen dynamische energiecontracten aan. Je betaald alleen een maandelijks bedrag voor de dienstverlening van het bedrijf, plus een opslag op basis van je verbruik. 

De focus van NextEnergy ligt op het slim inzetten van energie. Klanten stimuleren om energie te gebruiken op momenten dat er veel energie is. Deze aanpak niet alleen goed voor de portemonnee van de consument, maar vermindert ook de belasting op het milieu.

De start van het bedrijf was moeizaam, maar alle kinderziektes zijn er uit. Met lage kosten kan NextEnergy scherpe tarieven aan haar klanten bieden. 

App Afbeelding
App Afbeelding
App Afbeelding
App Afbeelding

Voordelen

 • Een van de goedkoopste aanbieders
 • Klantenservice goed bereikbaar
 • Persoonlijke en duidelijke communicatie
 • Gebruiksvriendelijke app
 • Biedt ook een thuisbatterij aan

Nadelen

 • Slimme meter verplicht
 • Verborgen kosten en onverwachte tarieven

Onze NextEnergy beoordeling

Prijs 9/10

Als we kijken naar de prijzen van NextEnergy dan scoort deze aanbieder van dynamische energie, een 9 (maximaal is 10).

NextEnergy is een klein en flexibel technologisch bedrijf. Door een efficiënte manier van werken met veel geautomatiseerde processen kan het kosten laag houden. Dat zie je terug in de maandelijkse kosten én opslagen per kWh die aan klanten worden doorberekend. 

Die zijn namelijk zeer zeer concurrerend en soms zelfs de meest voordelige van de markt. 

De actuele kosten zijn:
👉 Maandelijkse vaste kosten: €4.95 (inclusief btw)
👉 Opslag per kWh: €0.0198 (inclusief btw)

Klantenservice 9/10

De klantenservice van NextEnergy is te bereiken via het emailadres klantenservice@nextenergy.nl of telefonisch via 030-2035800. De klantenservice is te bereiken van: zo spoedig mogelijk

De klantenservice word door vele mensen in online reviews geroemd. Een goede bereikbaarheid met een hoge bereidwilligheid om (potentiële) klanten te helpen schept een positief beeld over NextEnergy. 

Innovatie 7/10

NextEnergy zet in op innovatie. Door helemaal vanuit niks haar website en apps te bouwen heeft het kunnen leren van andere bedrijven wat niet of juist wél moest gebeuren. 

Dat alles maakt dat NextEnergy het spreekwoord ‘schrijver blijf bij je leest’ snapt en niks doet wat niet hoeft. Duidelijke communicatie door onder andere een goed werkende app (voor Android en iOS) maakt het cirkeltje rond. 

Natuurlijk zijn er integraties mogelijk met meer laadpalen, zonnepanelen en elektrische auto's maar ik ben er helemaal van overtuigd dat het team van NextEnergy daar reeds mee bezig is. 

Rome is immers ook niet in 1 dag gebouwd. 

App 7/10

De app van NextEnergy blinkt volgens velen uit in simpelheid. Het doet wat het moet doen zonder al te veel uitleg. Het werkt wanneer het moet werken: altijd. De app is beschikbaar voor iOS en Android gebruikers en daarmee breed beschikbaar. 

Klanten reviews 8/10

We hebben ervaringen van NextEnergy verzameld van verschillende review websites, waarbij we in totaal 1656 unieke beoordelingen hebben gevonden. Deze ervaringen leveren een gemiddelde score op van 7.50.

Het is belangrijk om te benadrukken dat we de authenticiteit van deze ervaringen niet hebben kunnen verifiëren. Daarom moeten ze worden beschouwd als een indicatie, niet als een volledige weergave van de werkelijkheid.

NextEnergy staat er goed op bij klanten. De hulp die de klantenservice geeft bij overstappende klanten scoort goed. Evenals de bereikbaarheid van de klantenservice en duidelijke communicatie.

De app blinkt uit in eenvoud maar mist externe integraties met bijvoorbeeld omvormers en elektrische auto's. Ook het monitoren van verschillende huizen/panden is niet mogelijk. 

Natuurlijk zijn er online minder positieve reviews te vinden, die zijn er altijd. NextEnergy is actief als het gaat om het eerlijk reageren op minder positieve reviews. 

NextEnergy ervaringen van betrouwbare review websites

Review platform Score Beoordeling
Google Business Score van 8.40
Op basis van 560 ervaringen.

Op basis van 560 ervaringen.
Energievergelijk.nl Score van 7.00
Op basis van 1071 ervaringen.

Op basis van 1071 ervaringen.
Consumentenbond.nl Score van 9.00
Op basis van 25 ervaringen.

Op basis van 25 ervaringen.

Bovenstaande gegevens zijn 8 uur geleden voor het laatst geupdate.

Ervaringen over de app van NextEnergy

App platform Score Beoordeling
App voor Iphone Score van 8.40
Op basis van 47 ervaringen.

Op basis van 47 ervaringen.

Bovenstaande gegevens zijn 8 uur geleden voor het laatst geupdate.

App functionaliteiten

Hoe meer inzicht je direct bij de hand hebt, hoe beter. Met een complete app kan je snel inspelen op veranderingen en daarmee je gedrag veranderen. De grootste winst als het gaat om energie besparen en duurzaam leven.

Live uurprijzen
Live verbruik
Zonnepanelen te koppelen
Thermostaat te koppelen
Elektrische auto te koppelen
Laadpaal te koppelen
Warmtepomp te koppelen
Thuisbatterij te koppelen
P1 meter te koppelen
Slimme push notificaties
Facturen inzien
Meerdere huizen beheren
Veelgestelde vragen
Livechat
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Ja, aanwezig!
Helaas niet mogelijk.
Ja, aanwezig!
Helaas niet mogelijk.
Helaas niet mogelijk.
Helaas niet mogelijk.
Ja, aanwezig!
Helaas niet mogelijk.
Ja, aanwezig!
Helaas niet mogelijk.
Helaas niet mogelijk.
Helaas niet mogelijk.

De missie van NextEnergy

NextEnergy voor een strategie die niet alleen economisch duurzaam is, maar ook ecologisch verantwoord. Dit in tegenstelling tot veel traditionele energiebedrijven. 

Het bedrijf streeft een efficiënte bedrijfsvoering na. Grote marketingcampagnes en grote kantoren zijn niet nodig. Het kiest voor een kleine en flexibele organisatie die inzet op technische innovatie. 

Dit maakt het mogelijk om apparaten als zonnepanelen en thuisbatterijen op de meest gunstige momenten van de dag in- of uit te schakelen. 

NextEnergy onderscheidt zich door de technische expertise centraal te stellen in haar dienstverlening. Het streeft iedere dag naar verbetering van systemen en processen. 

Door klanten bewust te maken van de mogelijkheden om slim met energie om te gaan kan NextEnergy een leidende rol te spelen in de noodzakelijke veranderingen die nodig zijn op de Nederlandse energiemarkt.

De historie van NextEnergy

Gijs Wubbe (studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen) en Frederik op de Beeck (studeerde aan de AP Hogeschool in Antwerpen) vonden elkaar in een gedeelde visie over de energiemarkt. 

Met veel ervaring in de energiemarkt zagen beide heren dat veel traditionele energiebedrijven zich vooral richten op het maximaliseren van verkopen en winstmaximalisatie. 

In 2022 startten beide heren NextEnergy, momenteel gevestigd in Utrecht. 

Actuele dynamische stroomprijs NextEnergy

In de grafiek hieronder tonen wij de actuele dynamische stroomprijzen die horen bij de opslag die NextEnergy op dit moment voert: 0.01640 per kWh (excl btw).

Let op: de grafiek hieronder rond de opslag af naar 3 cijfers achter de komma. De maandelijks vaste kosten (op dit moment 4.95 excl btw) zijn in deze grafiek niet meegenomen.

Salderen & Terugleveren bij NextEnergy

Salderen

NextEnergy is verplicht om de salderingsregeling op jaarbasis toe te passen. Dat komt omdat het kan gebeuren dat jij in de zomermaanden meer produceert dan verbruikt en in de wintermaanden weer meer verbruikt dan produceert. Aan de salderingsregeling zit een beperking: je kan salderen tot aan je verbruik. We maakten een pagina over salderen en terugleveren met een dynamisch energiecontract.

Terugleveren

Bij NextEnergy kan je naast salderen ook terugleveren als je zonnepanelen hebt. Sommige aspecten werken door de dynamische stroomprijzen van NextEnergy net iets anders dan je misschien gewend bent, we leggen het graag uit in dit uitgebreide artikel over salderen en terugleveren.

Het verdienmodel van NextEnergy

Het verdienmodel van NextEnergy onderscheidt zich van traditionele energieleveranciers door zich niet te richten op het verkopen van meer energie voor hogere winsten, maar door klanten te ondersteunen in het slim gebruik van energie. 

In plaats van te verdienen aan het energieverbruik, heft NextEnergy een vast maandtarief van €5,99 per aansluiting. Dit maandelijkse bedrag dekt alle operationele kosten en ondersteunt de continuïteit en groei van het bedrijf. 

Promoties voor nieuwe NextEnergy klanten

NextEnery heeft geen standaard promotie voor nieuwe klanten. Bestaande klanten kunnen nieuwe klanten aanleveren door middel van de “Refer a friend” promotie. Lever je een klant aan, dan ontvang je €50 korting. De nieuwe klant trouwens ook de €50 korting. Dubbele bonus zeg maar. 

Proces van aanmelden als nieuwe klant

Voordat je je bij NextEnergy kunt aanmelden als nieuwe klant zijn er een paar dingen die je moet weten.

 1. Check je huidige energiecontract
  Heb je een vast contract, bekijk dan eerst wanneer je contract afloopt en of je een opzegvergoeding moet betalen als je eerder wilt stoppen met je contract. Heb je een variabel- of een dynamisch contract, dan kan je vaak maandelijks opzeggen.
 2. Vergelijk prijzen & aanbieders
  Er zijn inmiddels meer dan 21 aanbieders van dynamische energie. Vergelijk aanbieders en maak de voor jouw situatie beste keuze.
 3. Overstappen & aanmelden
  Ga naar de website van NextEnergy en vul je gegevens in. De startdatum van het energiecontract ligt veelal minimaal 18 dagen nadat je overstap is aangevraagd. Hou hier dus rekening mee.

Bedrijfsinformatie

NextEnergy BV
Europalaan 93
3526 KP Utrecht
Opgericht
Actief in Nederland sinds 2021.
Website
De website van NextEnergy is te bezoeken via nextenergy.nl
KVK
84533048, bekijk vermelding op KVK.nl

Contact

E-mailadres
klantenservice@nextenergy.nl
Telefoon
030-2035800
De klantenservice is bereikbaar: zo spoedig mogelijk